Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

η ιστορια μασ

Τα Papanikolaou Language Schools είναι ίσως τα παλιότερα ιδιωτικά σχολεία ξένων γλωσσών στην Ημαθία, λειτουργώντας και καινοτομώντας ακατάπαυστα από το 1986. Πόσα πράγματα γνωρίζετε για την ιστορία και την πορεία τους;

1986: Η Βενετία Παπανικολάου ιδρύει το σχολείο ξένων γλωσσών «Παπανικολάου» στο Μακροχώρι Ημαθίας. H τοπική κοινότητα εκδηλώνει άμεσα την προτίμησή της.

1986
1992

1992: Εγκαινιάζεται το δεύτερο σχολείο ξένων γλωσσών «Παπανικολάου» στη Βέροια.

1994: Τα σχολεία μας γίνονται μέλη του Europalso, του μεγαλύτερου πιστοποιημένου οργανισμού κέντρων ξένων γλωσσών στην Ελλάδα.

1994
1998

1998: Το σχολείο μας στο Μακροχώρι μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Ιωάννου Σωτηρίου 21. Προσφέρουμε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον έκτασης 1.000 τετραγωνικών με άψογες κτιριακές δομές, εντυπωσιακούς κήπους και - μεταξύ άλλων - παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθρια κιόσκια.

2001: Πρωτοπορούμε παρέχοντας δωρεάν μεταφορά με ιδιωτικό mini-bus στο Μακροχώρι. Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά παιδιών από Διαβατό, Μέση, Κουλούρα, Σταυρό, Νικομήδεια, Παλαιά Λυκογιάννη, Νέα Λυκογιάννη, Άγιο Γεώργιο κ.α. Γινόμαστε το μεγαλύτερο σχολείο ξένων γλωσσών στον δήμο Αποστόλου Παύλου.

2001
2004

2004: Το σχολείο μας στη Βέροια μεταφέρεται σε νέο χώρο στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 88. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης.

2005: Τα σχολεία μας μετονομάζονται σε «Επικοινωνία-Παπανικολάου» ώστε να αποτυπώσουμε την προσπάθειά μας να συνδυάσουμε τα οφέλη της παραδοσιακής διδασκαλίας με την επικοινωνιακή προσέγγιση στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

2005
2007

2007: Τα σχολεία μας λαμβάνουν πιστοποίηση ποιότητας υπηρεσιών (ISO) από τον Αγγλικό φορέα IQMS cert (Ιnternational Quality Management System).

2014: Έχοντας διδάξει Αγγλικά από το 2011 και ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ο Ανδρέας Χαρατζίδης αναλαμβάνει τον ρόλο του υπεύθυνου σπουδών. Ξεκινάει η εφαρμογή μίας σειράς διδακτικών πρακτικών που σταδιακά θα οδηγήσει στο σημερινό μας διδακτικό μοντέλο.

2014
2020

2020: Το σχολείο μας αντεπεξέρχεται στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Τα μαθήματά μας γίνονται διαδικτυακά αλλά μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας μας. Δε βγαίνουμε σε αναστολή εργασίας και η επιχείρηση δε λαμβάνει κανένα κρατικό επίδομα. Δικαιωνόμαστε, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος: οι μαθητές μας συμμετέχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας με ποσοστό επιτυχίας 100%.

2023:

- Το σχολείο μας στη Βέροια ανακαινίζεται για να προσφέρουμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ένα ανανεωμένο, διαφορετικό διδακτικό περιβάλλον.
- Αναβαθμίζουμε τον υλικοτεχνικό μας εξοπλισμό και στα δύο μας σχολεία ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης.
- Υιοθετούμε την ονομασία «Papanikolaou Language Schools» και το νέο λογότυπο με το robin bird.

2023

Η Βενετία Παπανικολάου ιδρύει το σχολείο ξένων γλωσσών «Παπανικολάου» στο Μακροχώρι Ημαθίας. H τοπική κοινότητα εκδηλώνει άμεσα την προτίμησή της.

1986
1992

Εγκαινιάζεται το δεύτερο σχολείο ξένων γλωσσών «Παπανικολάου» στη Βέροια.

Τα σχολεία μας γίνονται μέλη του Europalso, του μεγαλύτερου πιστοποιημένου οργανισμού κέντρων ξένων γλωσσών στην Ελλάδα.

1994
1998

Το σχολείο μας στο Μακροχώρι μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Ιωάννου Σωτηρίου 21. Προσφέρουμε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον έκτασης 1.000 τετραγωνικών με άψογες κτιριακές δομές, εντυπωσιακούς κήπους και - μεταξύ άλλων - παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθρια κιόσκια.

Πρωτοπορούμε παρέχοντας δωρεάν μεταφορά με ιδιωτικό mini-bus στο Μακροχώρι. Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά παιδιών από Διαβατό, Μέση, Κουλούρα, Σταυρό, Νικομήδεια, Παλαιά Λυκογιάννη, Νέα Λυκογιάννη, Άγιο Γεώργιο κ.α. Γινόμαστε το μεγαλύτερο σχολείο ξένων γλωσσών στον δήμο Αποστόλου Παύλου.

2001
2004

Το σχολείο μας στη Βέροια μεταφέρεται σε νέο χώρο στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 88. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης.

Τα σχολεία μας μετονομάζονται σε «Επικοινωνία-Παπανικολάου» ώστε να αποτυπώσουμε την προσπάθειά μας να συνδυάσουμε τα οφέλη της παραδοσιακής διδασκαλίας με την επικοινωνιακή προσέγγιση στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

2005
2007

Τα σχολεία μας λαμβάνουν πιστοποίηση ποιότητας υπηρεσιών (ISO) από τον Αγγλικό φορέα IQMS cert (Ιnternational Quality Management System).

Έχοντας διδάξει Αγγλικά από το 2011 και ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ο Ανδρέας Χαρατζίδης αναλαμβάνει τον ρόλο του υπεύθυνου σπουδών. Ξεκινάει η εφαρμογή μίας σειράς διδακτικών πρακτικών που σταδιακά θα οδηγήσει στο σημερινό μας διδακτικό μοντέλο.

2014
2020

Το σχολείο μας αντεπεξέρχεται στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Τα μαθήματά μας γίνονται διαδικτυακά αλλά μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας μας. Δε βγαίνουμε σε αναστολή εργασίας και η επιχείρηση δε λαμβάνει κανένα κρατικό επίδομα. Δικαιωνόμαστε, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος: οι μαθητές μας συμμετέχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας με ποσοστό επιτυχίας 100%.

- Το σχολείο μας στη Βέροια ανακαινίζεται για να προσφέρουμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ένα ανανεωμένο, διαφορετικό διδακτικό περιβάλλον.
- Αναβαθμίζουμε τον υλικοτεχνικό μας εξοπλισμό και στα δύο μας σχολεία ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης.
- Υιοθετούμε την ονομασία «Papanikolaou Language Schools» και το νέο λογότυπο με το robin bird.

2023